вторник, 25 октомври 2011 г.

Немска салата с картофи и Братвурст

Продукти:
5 средноголеми картофа
4 бр. Братвурст (телешки наденички)
1 глава лук
100 гр. бекон
2 суп.л. брашно
2 суп.л. захар
1 ч.л. горчица на прах
2 ч.л. сол
Черен пипер
1 суп.л. винен оцет
½ ч.л. семена от целина

Приготвяне:
Картофите се обелват, измиват, нарязват се на филийки и се варят в подсолена вода заедно с нарязания на филийки лук, след което се отцеждат. В тиган се запържва нарязания на кубчета бекон до златисто-кафяв цвят, към него се добавя брашното, захарта, горчицата, овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква добре. Добавя се оцета, 2/3 чаена чаша вода и семената от целина. Вари се няколко минути докато се сгъсти. С получената смес се поливат сварените картофи, разбърква се добре и се сервира с цели запечени наденички Братвурст (по една в порция).