понеделник, 24 октомври 2011 г.

Баварски крем

Продукти за 8 порции:
4 яйца
100 гр. захар
500 мл. прясно мляко
50 мл. вода
30 гр. желатин
250 мл. течна сметана

Приготвяне:
Жълтъците се разбиват със захарта до получаването на почти бяла смес. Добавя се сгорещеното прясно мляко и сместа се нагрява на водна баня до лекото й сгъстяване. В отделна малка купичка се разтваря желатина в студена вода, след което се добавя към топлия крем при непрекъснато бъркане. Крема се оставя да изстине, след което постепенно се добавя разбитата сметана и разбитите на сняг белтъци при много внимателно разбъркване. Готовият крем се разпределя в индивидуални купички и се оставя в хладилник за около 1 час да се охлади.