сряда, 26 октомври 2011 г.

Пиле по Флорентински

Продукти:
4 бр. пилешко филе (без кожа)
250 гр. спанак
брашно (за паниране)
100 гр. краве масло
50 гр. слънчогледово олио
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
1 ½ ч.чаша сухо бяло вино
1 ч.чаша течна сметана
магданоз
сол
черен пипер

Приготвяне:
Пилешките филета се овкусяват със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват с част от мазнината до златисто-кафяв цвят, след което се изважда и в същия тиган в половината от маслото се задушават нарязаните на дребно лук и чесън за около 3-4 минути. Добавя се виното и се вари докато течността остане наполовина. Овкусява се със сол и черен пипер и се добавя нарязан на ситно магданоз и запърженото пиле. Междувременно в отделен тиган се задушава спанака в останалата част от маслото и се овкусява със сол и черен пипер. Готовият спанак се разпределя в чиниите за сервиране и върху него се поставя пилето със соса. Сервира се топло.