сряда, 26 октомври 2011 г.

Италианска кълцана салата

Продукти за 10 порции:
2 бр. маруля
100 гр. сирене моцарела
3-4 печени пиперки
½ ч.чаша маслини (без костилки)
100 гр. салам
пресен босилек
1 малка глава червен лук
3 суп.л. винен оцет
2 скилидки чесън
1 ч.л. риган
½ ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
½ ч.л. захар
3 суп.л. зехтин

Приготвяне:
Дресинг: В отделна купа се смесват зехтина, оцета, счукания чесън, ригана, солта, черния пипер и захарта и се разбърква добре.
Салата: Марулята се измива, почиства и се нарязва на едро. Към нея се добавят парченцата моцарела, нарязаните на ивички чушки и салам, маслините, нарязания на филийки лук. Рабърква се добре и готовата салата се сервира, полята с дресинг.