сряда, 26 октомври 2011 г.

Пиле Тетразини

Продукти:
700 гр. пилешко месо
100 гр. спагети
50 гр. бекон
½ глава лук
50 гр. печени пиперки (зелена и червена)
100 гр. сирене
60 гр. гъби
сол
черен пипер

Приготвяне:
Пилешкото меси се сварява в подсолена вода, след което се нарязва на малки кубчета. Изважда се и в същия бульон се сваряват спагетите за около 20-25 минути, след което се отцеждат. В отделен съд в малко мазнина се запържва нарязания на кубчета бекон, добавят се нарязания на дребно лук, пиперки и гъби и настърганото сирене. След това се добавят и изпърженото пилешко меси и сварените спагети и се разбърква добре. Готовото ястие се сервира топло.