понеделник, 24 октомври 2011 г.

Комбинирана салата

Продукти за 4 порции:
1 бр. салата Айсберг
3 моркова
2 домата
½ глава лук
8 бр. аспержи
1 шепа зелени маслини (за предпочитане испански)
200 гр. филе от риба тон (от консерва, изцедена)
Зехтин
Балсамов оцет
Сол

Приготвяне:
Салатата Айсберг се измива и се нарязва на лентички, след което се поставя в средата на голямо плато. Отстрани се подреждат нарязаните на шайби домати, в средата се поставя кубчинка от нарязания на кръгчета лук, настърганите моркови, късчетата филе от риба тон и маслините, а между тях и доматите се подреждат диагонално аспержите. Накрая се овкусява със зехтин, балсамов оцет и сол и се сервира веднага.