сряда, 26 октомври 2011 г.

Пиле Карузо

Продукти:
450 гр. пилешко филе
брашно (за паниране)
краве масло
слънчогледово олио
100 гр. гъби
1 глава лук
2 скилидки чесън
100 гр. бекон
1 суп.л. заквасена сметана
1 ч.чаша вермут
250 гр. сирене Моцарела

Приготвяне:
Пилешкото филе се почиства, измива и се нарязва на хапки, след което се панира в брашното и се изпържва. Изважда се и се прехвърля в тавичка за печене, а в същия тиган се запържват нарязаните на ситно лук, чесън, гъби и бекон. Добавят се сметаната и вермута и се вари 2-3 минути. Полученият сос се излива върху пилето и се пече про 220ºС за 40-45 минути като 5 минути преди края отгоре се слагат парченцата моцарела.