сряда, 26 октомври 2011 г.

Салата с октопод

Продукти:
1 октопод (около 1 ½ кг.)
50 гр. целина
1 голям морков
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
1 ч.чаша бяло вино
2 ч.чаши вода
2 ч.чаши чери доматчета
4 ч.чаши аругула
Зехтин
Балсамов оцет
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Октоподът се измива, почиства и се вари във водата и виното за около 25-30 минути, заедно с нарязаните на едро целина, морков, лук и чесън. След като се свари се отцежда и се запича заедно с малко зехтин до златисто-кафяв цвят. След това октоподът се охлажда, нарязва се на хапки и към него се добавят прясната аругула и нарязаните на половинки чери доматчета. Добавя се зехтин и балсамов оцет, овкусява се със сол и черен пипер и се сервира.