понеделник, 24 октомври 2011 г.

Кремсупа от гъби

Продукти за 4 порции:
300 гр. гъби
½ глава лук
2 суп. л. краве масло или маргарин
400 мл. вода
2 кубчета бульон (телешки или зеленчуков)
2 суп. л. брашно
100 мл. бяло вино
250 мл. течна сметана
1 суп. л. нарязан на ситно магданоз
сол
черен пипер

Приготвяне:
Нарязаният на ситно лук се задушава заедно с маслото (маргарина). Добавя се брашното и задушава още около 5 минути, след което се добавят постепенно водата, виното, кубчетата бульон и сметаната. Бърка се интензивно за да се получи хомогенна смес. След като заври се добавят измитите, почистени и нарязани на ситно гъби и се оставя да ври на бавен огън още 8-10 минути. Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира поръсена с магданоз.