сряда, 26 октомври 2011 г.

Мряна по сицилиански

Продукти:
4 бр. филе от мряна (обезкостени)
150 гр. тиквички
50 гр. аншоа
50 гр. стафиди
2 портокала
100 гр. лук
150 мл. червено вино
2 суп.л. зехтин
2 ч.л. семена от кориандър
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Стафидите се накисват във виното за около 10 минути. Портокалите се нарязват на резенчета и се обелват до месестата част, а корите им се нарязват на лентички. В дълбок тиган заедно с мазнината се задушава нарязания на кръгчета лук и нарязаните на тънки лентички тиквички. След 5-6 минути се добавят резенчетата и корите от портокал, стафидите, виното, сол и черен пипер. Разбърква се добре, отгоре се подреждат филетата мряна и аншоата, захлупва се с капак и се задушава 10-15 минути. След като рибата омекне се изважда, зеленчуците се разпределят върху чиниите за сервиране и отгоре се поставя рибата. Сервира се веднага.