понеделник, 24 октомври 2011 г.

Филе от сьомга във фолио

Продукти за 6 порции:
6 филета сьомга (по около 150 гр.)
2 глави лук
1 суп.л. джинджифил
2 суп.л. зехтин
1 суп.л. къри на прах
6 суп.л. заквасена сметана
6 суп.л. мед
2 суп.л. краве масло
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Лукът се почиства, измива, нарязва се на дребно и се запържва в мазнината за около 10 минути заедно с джинджифила. Филетата сьомга се овкусяват със сол, черен пипер и къри и всяко се поставя посредатата на отделно фолио. Отгоре се разпределя лука, по 1 лъжица сметана и мед и най-отгоре се разпределят кубчета масло. Фолиото се увива плътно около всяка порция и се пече за около 25-30 минути в загрята на 200°C фурна. Поднася се веднага.