вторник, 1 ноември 2011 г.

Испанска супа с леща и чоризо


Продукти за 6 порции:
1 ч.чаша леща
6 ч.чаши телешки бульон
3 суп.л. зехтин
2 скилидки чесън
2 суп.л. галета
50-60 гр. Чоризо (вид испанска наденица)
1 щипка лют червен пипер
2 суп.л. филирани бадеми (за гарниране)

Приготвяне:
Лещата се почиства, измива и се вари заедно с бульона за около 20-25 минути, до омекване. Междувременно в отделен съд в зехтина се запържва нарязания на дребно чесън, добавят се галетата, нарязаната на кубчета наденица и червения пипер, след което получената смес се излива при лещата. Овкусява се със сол и се вари се още 5-6 минути. Готовата супа се сервира топла, гарнирана с филирани бадеми.