събота, 26 ноември 2011 г.

Салата от авокадо, домати и яйца


Продукти:

4 бр. авокадо

8 домата

8 твърдо сварени яйца

2 глави лук

1 зелена чушка

1 червена чушка

6 големи репички

4 скилидки чесън

Лимонов сок

1 връзка пресен кориандър

Маруля (за гарниране)

Сол

Черен пипер

 

Приготвяне:

Авокадото се нарязва на половинки, почиства се, обелва се и се нарязва на кубчета. Добавят се нарязаните на кубчета домати, нарязаните на ивички чушки, нарязаните на шайби репички, счукания чесън и нарязния на дребно кориандър. Овкусява се с лимонов сок, сол и черен пипер, разбърква се внимателно и се оставя в хладилник за около 3 часа. Готовата салата се поднася върху подложка от маруля, поръсена с настъргано яйце.