понеделник, 28 ноември 2011 г.

Пълнени чушки по унгарски


Продукти:

6 чушки

400 гр. кайма

½ ч.чаша ориз

1 глава лук

3 скилидки чесън

1 суп.л. червен пипер

2 яйца

1 ч.чаша доматен сос

1 ч.л. захар

1 малка връзка магданоз

6 суп.л. заквасена сметана

Сол

Черен пипер

 

Приготвяне:

Горната част на всяка чушка се отрязва, след което чушките се почистват от семките, измиват се и се подсушават. В отделен съд се задушават за 5-10 минути каймата, ориза, нарязания на дребно лук, счукания чесън, нарязания на дребно магданоз, яйцата, сол и черен пипер. С получената смес се пълнят чушките до 3/4-ти от обема им, след което се подреждат изправени в малка тавичка за печене, поливат се с размесения със захарта доматен сос, покриват се с капак или алуминиево фолио и се пекат при 180ºС за около 1 час. Готовите чушки се сервират топли, гарнирани със заквасена сметана.