събота, 12 ноември 2011 г.

Топла картофена салата по унгарски (Meleg Krumplisaláta)


Продукти за 6 порции:
6 картофа
3 твърдо сварени яйца
3 суп.л. краве масло
1 малка връзка зелен лук
1 ч.чаша заквасена сметана
6 листа от маруля
копър (или магданоз)
сол
черен пипер
червен пипер

Приготвяне:
Лукът се нарязва на дребно и се запържва леко в маслото. Добавя се сметаната и се овкусява със сол и черен пипер. Картофите се сваряват, обелват, нарязват се на шайби и се подреждат заедно с нарязаните яйца на шайби в чинии върху листо от маруля. Отгоре се разпределя лучения сос, поръсва се с червен пипер и ситно нарязан копър (или магданоз) и се сервира веднага.