неделя, 27 ноември 2011 г.

Агнешко къри

Продукти:
500 гр. агнешко месо
2 глави лук
2 ч.чаши кисело мляко
2 зелени средно люти чушлета
½ суп.л. джинджифил
1 скилидка чесън
1 суп.л. кориандър
1 ч.л. куркума
½ ч.л. канела
½ ч.л. синап
1 ч.л. гхи (пречистено краве масло)
Сол

Приготвяне:
Нарязаните на дребно чушлета, счукания чесън, всички подправки, половината от нарязания на дребно лук и киселото мляко се пасират с блендер до хомогенност. С получената смес се маринова нарязаното на кубчета агнешко месо и се оставя в хладилник за около 3-4 часа. Останалата част от лука се нарязва на филийки, които се запържват в маслото, добавя се агнешкото месо заедно с маринатата, покрива се с капак и се задушава на бавен огън за около 1 – 1,5 часа. Около 10-15 минути преди края се овкусява със сол. Готовото ястие се сервира топло, гарнирано с варен ориз или с индийски хляб Роти.