неделя, 27 ноември 2011 г.

Пьоркьолт със свинско месо


Продукти за 6 порции:

1 кг. свинско месо (без кост)

150 гр. макарони (на лентички)

50 гр. бекон

1 глава лук

1 жълта чушка

400 гр. домати (от консерва)

100 гр. телешки бульон

200 гр. заквасена сметана

10 гр. червен пипер

2 гр. чесън на прах

Черен пипер

 

Приготвяне:

Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в дълбок тиган, след което част от отделилата се мазнина се отцежда и се оставя настрана. Към запържения бекон се добавя нарязания на дребно лук, след което се отстранява от огъня и се добавя червения, черния пипер и чесъна на прах. В отделен тиган, в  мазнината от бекона, се запържва нарязаното на кубчета свинско месо. Към него се добавят нарязаните на кубчета чушки и също се запържват за 5-6 минути, след което месото и чушките се изсипват към бекона и лука. Разбърква се добре и се добавят нарязаните на кубчета домати, бульона и се вари на бавен огън за около час и половина, до готовност. Накрая се добавя сметаната. Междувременно в отделен съд се сваряват макароните, след което се отцеждат. Готовото ястие се сервира топло, върху канапе от макарони.