четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Навратан Корма

Продукти:
4 суп.л. слънчогледово олио
½ ч.чаша кашу
1 ч.чаша кубчета сирене
2 средноголеми глави лук
2 ч.л. счукан чесън
1 ч.л. джинджифилова паста
3 домата
1 картоф
15 бр. зелен фасул
2 моркова
½ ч.чаша зелен грах
1 ч.чаша розички карфиол
1 зелена чушка
1 ч.чаша кубчета ананас
3 суп.л. пълномаслена течна сметана
1 ч.л. кориандър
½ ч.л. канела
½ ч.л. куркума
½ ч.л. чили на прах
1 ч.л. гарам масала
сол

Приготвяне:
Кашуто се запържва в 1 ч.л. от мазнината до леко покафеняване, след което изважда и се отцежда върху кухненска хартия, а в същата мазнина се запържват леко кубчетата сирене, които също се изваждат и отцеждат. Добавя се и останалата част от мазнината и се запържва нарязания на ситно лук. Към него се добавя счукания чесън, джинджифиловата паста и след около 1 минута се добавят и нарязаните на кубчета домати и всички подправки. Разбърква се добре и се добавя 1 ч. чаша топла вода. След това се добавят и запържените кубчета сирене и кашу, кубчетата ананас. Разбърква се внимателно, за да не се разруши целостта на продуктите и се оставя да ври на бавен огън за 5-10 минути. Накрая се добавя сметаната и сол на вкус. Готовото ястие се сервира топло, с индийски хляб Наан.