събота, 19 ноември 2011 г.

Задушено агнешко с артишок


Продукти:
500 гр. агнешко месо
7 артишока
400 гр. грах
1 глава лук
2 моркова
4 суп.л. краве масло
2 суп.л. брашно
Сокът от 2 лимона
1 ч.л. захар
Копър
Сол

Приготвяне:
Артишокът се почиства като се оставя само сърцевината, измива се и се нарязва на четвъртинки, които се оставят накиснати в лимоновия сок, за да не потъмнеят. Междувременно агнешкото месо се нарязва на кубчета и се запържва в маслото до златист цвят. Добавя се нарязания на дребно лук и нарязаните на кръгчета моркови и се задушава още 4-5 минути. Добавя се брашното, а след 2-3 минути се добавят граха, артишока, лимоновия сок, захарта, солта и вода (до нивото на продуктите). Вари се на бавен огън за около 30-40 минути. Накрая се добавя нарязан на дребно копър. Готовото ястие се сервира топло, като може да се използва варен ориз за гарнитура.