четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Пиле Къри


Продукти за 4 порции:
800 гр. пилешко месо
1 ч.чаша вода
3 суп.л. слънчогледово олио
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 ч.л. джинджифилова паста
1 ч.чаша кисело мляко
2 домата
1 ч.л. къри на прах (или гарам масала)
1 ч.л. чили на прах
2 ч.л. кориандър
1 ч.л. канела
½ ч.л. куркума
сол
черен пипер
пресен кориандър за гарниране

Приготвяне:
Лукът се настъргва и се запържва за 4-5 минути в мазнината. Добавя се джинджифиловата паста и се пържи още 2-3 минути, след което се добавят настърганите домати и киселото мляко, а след още 3-4 минути се добавят и кориандъра, чилито, канелата, куркумата, солта и черния пипер и нарязаното на кубчета пилешко месо. Разбърква се добре и се добавя гореща вода, след което се покрива с капак и се оставя да ври на бавен огън за около 15-20 минути до готовност на месото. Добавя се кърито (или гарам масала) и се оставя да ври още 10-15 минути, за да се смесят добре ароматите. Готовото ястие се сервира топло.