понеделник, 14 ноември 2011 г.

Доматена супа с черен дроб


Продукти:
200 гр. домати
150 гр. свински черен дроб
1 парче пресен джинджифил
4-5 ч.чаши вода
1ч.л. джинджифилова паста
½ ч.л. вино
½ ч.л. царевично брашно
½ ч.л. слънчогледово олио (за мариноване)
1 суп.л. слънчогледово олио (за задушаване)
1 ч.л. соев сос
Магданоз
Сол
Захар

Приготвяне:
Черният дроб се измива и се нарязва на кубчета, след което се маринова за около 10-15 минути в смес от джинджифиловата паста, виното, олиото, царевичното брашно и соевия сос. Междувременно доматите и джинджифила се нарязват на кубчета и се задушават в мазнината за 5-6 минути, след което се добавя водата и черния дроб, овкусява се със сол и захар и се вари на бавен огън още 20-30 минути. Готовата супа се сервира топла, поръсена с дребно нарязан магданоз.