четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Доматена супа по индийски


Продукти:
8 домата
3 ч. чаши вода
½ суп.л. масло
¼ ч.л. черен пипер
¼ ч.л. чили на прах
1 дафинов лист
½ ч.л. канела
¼ ч.л. джинджифилово-чеснова паста
сол
заквасена сметана (за гарниране)

Приготвяне:
Доматите се измиват, обелват и се нарязват на едро. Добавя се водата и се варят до омекване, след което се пасират и се прецеждат, за да се отстранят семките. В отделен тиган се загрява маслото, добавя се черния пипер, чилито, дафиновия лист, канелата, джинджифилово-чесновата паста и сол. Сместа се добавя към доматите и се оставя да ври още 5-10 минути. Готовата супа се сервира топла, гарнирана със заквасена сметана.