вторник, 22 ноември 2011 г.

Френски коледни сладки


Продукти:
½ ч.чаша краве масло
¾ ч.чашa кафява захар
½ ч.чаша мед
2 жълтъка
¼ ч.чаша прясно мляко
3 ½ ч.чаши брашно
1 пак. ванилия
Разтопен шоколад (за гарниране)

Приготвяне:
Маслото се оставя да омекне на стайна температура за около 1-2 часа, след което се разбива със захарта на пяна. Добавят се меда и жълтъците, при непрекъснато бъркане, след което се добавят и млякото, ванилията и брашното. Полученото тесто се оставя леко да се охлади, след което се разточва върху набрашнена повърхност и се реже на сладки с различни формички. Сладките се подреждат в тавичка и се пекат при 200ºС за около 10-12 минути. Готовите сладки се оставят да се охладят и може да се поръсят или потопят в разтопен шоколад.