сряда, 2 ноември 2011 г.

Здравословна средиземноморска салата с киноа


Продукти за 4 порции:
1 ч.чаша сварена киноа
500 гр сварена леща
1 домат
2 скилидки чесън
10-15 черни маслини
2 стръка зелен лук
1 чушка
1 стрък целина
½ ч.чаша сирене Фета (на кубчета)
½ ч.чаша начукани орехи (или бадеми)
3 суп.л. зехтин
3 суп.л. пресен лимонов сок
1 малка връзка магданоз
Мента
Копър
Сол

Приготвяне:
Киноата и лещата се смесват в дълбока купа. Добавят се нарязаните на кубчета домати и чушка, нарязаните на дребно лук, целина и зелени подправки, както и маслините, орехите (или бадеми), сирене Фета и счукания чесън. Салатата се овкусява с лимонов сок, зехтин и сол и се сервира веднага.