понеделник, 7 ноември 2011 г.

Тесто за пица

Продукти:

750 гр. брашно

400 мл. топла вода
50 мл. прясно мляко
15 гр. суха мая за хляб
15 гр. захар
30 гр. сол
60 мл. зехтин

Приготвяне:
Брашното се смесва със солта в дълбока купа. В отделна купа маята се разтваря във водата заедно със захарта, разбърква се добре и се добавя към брашното. Сместа се разбърква с помощта на миксер, при ниска скорост, до получаването на тесто. Добавя се прясното мляко и зехтина и се разбърква добре. Полученото тесто се изважда от купата и се поставя върху поръсен с брашно плот. Омесва се с ръце за няколко минути като при нужда се поръсва допълнително с брашно, след което се покрива и се оставя на топло (24-26°С) да отлежи. След около 1 час отново се омесва и се разделя на 4 равни части, които се оформят като топчета и се оставят да отлежат още 30-40 минути. Готовото тесто се използва за приготвянето на различни видове пици.

Рецепти за пици:
Пица със сушени смокини и козе сирене
Пица Примавера 
Пица със салам
Пица Маргарита