500 гр. моркови
100 гр. маслини (без костилки)
100 гр. сирене Фета
2 скилидки чесън
50 мл. лимонов сок
50 мл. зехтин
2 ч.л. захар
½ ч.л. сушен босилек
магданоз
Приготвяне:
Чесънът се обелва, измива и се нарязва на дребно. Добавят се 2 суп.л. гореща вода и се оставя да отлежи 5 минути. След това се добавя лимоновия сок, зехтина и се овкусява със захар, сол, черен пипер и босилек. Разбърква се добре и се добавят измитите, почистени и нарязани на филийки моркови и нарязаните на половинки маслини. Получената салата се оставя за около 15 минути в хладилник и се сервира поръсена с нарязан на дребно магданоз и парченце сирене Фета.