четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Мург Тикка

Продукти:
800 гр. пилешко филе (без кожа и кости)
½ ч.чаша кисело мляко
4 суп.л. лимонов сок
3 скилидки чесън
½ ч.чаша зехтин
1 суп.л. джинджифил
1 ч.л. канела
1 ч.л. кардамон
½ ч.л. куркума
½ ч.л. лют червен пипер
Сол

Приготвяне:

Пилешкото филе се нарязва на кубчета и се маринова в марината, приготвена чрез смесването на киселото мляко, лимоновия сок, счукания чесън, джинджифила, канелата, кардамона, куркумата, червения пипер и солта. Оставя се да престои поне 1 час, след което излишната марината се отцежда и месото се нанизва на шишчета, които се намазват с мазнината и се изпичат на скара или във фурна до готовност.