четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Индийска зеленчукова супа


Продукти:
1 морков
¼ ч.чаша зелен фасул
½ ч.чаша грах
1 ½ ч.чаша доматено пюре
1 ч.л. чеснова паста
1 ч.л. джинджифилова паста
2 ч.л. кориандър
3 ч.л. разтопено краве масло
3 ч.чаши вода
2 ч.л. царевично брашно
½ ч.чаша прясно мляко
Сол

Приготвяне:
Маслото се разтопява, добавят се джинджифиловата и чесновата паста, доматеното пюре, нарязаните на дребно моркови и зелен фасул, граха и водата и всички продукти се задушават за 8-10 минути. Добавя се кориандъра и се овкусява със сол. В отделна купа се прави застройка като се смесят царевичното брашно и прясното мляко, след което се добавят към супата на тънка струйка, при непрекъснато бъркане. Готовата супа се сервира топла.