петък, 4 ноември 2011 г.

Пиле в лимонов сос (Kotopoulo Lemonato)


Продукти за 4 порции:

1 пиле (около 1,5 кг.)

1 малка глава лук

Сокът от 2 лимона

3 моркова

2 ч.чаши вода

1 стрък целина

½ ч.л. босилек

4 суп.л. зехтин

Сол

Черен пипер

 

Приготвяне:

Пилето се нарязва на порционни парчета и се запържват в мазнината до златист цвят, след което се изваждат и в същата мазнина се задушават нарязания на филийки лук, моркови, целина и нарязания на дребно босилек. Овкусява се със сол и черен пипер, разбърква се добре и отгоре се подреждат парчетата пиле. Отгоре се полива с лимоновия сок, добавя се водата и се вари на бавен огън за около 1 час, до готовност на всички продукти. Готовото ястие се сервира топло като може да се гарнира със сварени макарони или ориз.