събота, 26 ноември 2011 г.

Пиле Паприкаш


Продукти за 4 порции:
1 цяло пиле
1 глава лук
1 ч.л. червен пипер
60 мл. бяло вино
60 мл. пилешки бульон
100 гр. заквасена сметана
2 суп.л. зехтин
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Пилето се разделя на порционни парчета, които се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват в мазнината до златист цвят. Добавя се нарязания на дребно лук и червения пипер, както и виното и бульона. Вари се на бавен огън за около 40 минути, до готовност на пилето, след което парчетата пиле се отстраняват, а сосът се вари още 4-5 минути и към него се добавя сметаната. Готовото ястие може да се сервира върху канапе от сварени макарони.