понеделник, 7 ноември 2011 г.

Пица със сушени смокини и козе сирене

Продукти:
8 бр. сушени смокини
100 гр. козе сирене
1 малка глава червен лук
1 суп.л. зехтин
Копър
Мащерка

Приготвяне:
Тестото се разстила върху тавичка за печене, намазва се със зехтина и се пече при 220°С за около 15 минути. Междувременно смокините се накисват във гореща вода за около 10 минути, след което се отцеждат и се нарязват на дребно. Лукът се почиства и се нарязва на филийки, след което се запържва в зехтина за 5-6 минути. Добавя се копър, мащерка и смокините и се разбърква добре. Получената смес се разпределя върху запеченото тесто и отгоре се настъргва козето сирене. Пече се още около 20 минути. Готовата пица се сервира топла.