сряда, 2 ноември 2011 г.

Ароматни мъфини по средиземноморски


Продукти:
1 ½ ч. чаша брашно
1 яйце
1 суп.л. захар
1 пак. бакпувер
1 щипка сол
1 щипка сода
1 ч.л. чесън на прах
1/3 сирене пармезан
½ ч.чаша пресен риган или босилек (нарязан на дребно)
2 суп.л. разтопено краве масло
1 ¼ ч.чаша пълномаслено мляко

 

Приготвяне:
В купа се смесват брашното, захарта, бакпулвера, содата, солта, чесъна, настърганото сирене и ригана (или босилека). Разбърква се добре и се добавя към разбитото в отделна купа яйце, заедно с млякото и разтопеното масло. Получената смес се разпределя във формичките за печене до 2/3-ти от обема им и се пекат в загрята до 200-220°С фурна за 15-20 минути.