събота, 26 ноември 2011 г.

Тилапия по средиземноморски


Продукти за 4 порции:

4 филета тилапия

4 глави лук

4 домата

8-10 скилидки чесън

10-15 маслини (без костилки)

3 суп.л. зехтин

2 ч.л. босилек

Сол

Черен пипер

 

Приготвяне:

Лукът се почиства и се нарязва на шайби, които се изпържват в зехтина като се внимава да се запази целостта им. Половината от лука се подрежда на дъното на тавичка за печене, отгоре се поставят филетата риба, поръсва се с нарязаните на дребно маслини и чесън, овкусява се със сол, черен пипер и босилек, следва втори слой лук и слой шайби от домати най-отгоре. Полива се с малко вода и се пече при 200°С за около 15-20 минути, до готовност на рибата. Готовото ястие се сервира топло.