събота, 12 ноември 2011 г.

Испанска тортила (испански омлет)

Продукти за 4 порции:
600 гр. картофи
1 глава лук
4 яйца
1 печена червена чушка
50 гр. шунка
5 суп.л. зехтин
Магданоз
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Картофите се почистват, измиват и се нарязват на филийки, след което се запържват в част от мазнината до златист цвят. Изваждат се, поръсват се със сол и черен пипер и в същата мазнина се запържва нарязания на пръстени лук. Картофите и лука се оставят да се охладят, а междувременно в отделна купа се разбиват яйцата, добавят се нарязаните на дребно чушка и шунка, както и охладените лук и картофи. Останалата част от мазнината се загрява в тиган, след което се добавя яйчната смес. След като омлета се изпържи от едната страна се обръща или се запича във фурна, за да се обработи термично и от другата страна. Готовият омлет се сервира топъл, поръсен с прясно нарязан магдано