събота, 12 ноември 2011 г.

Испанска тропическа салата (Ensalada Tropical)


Продукти:
1 манго
1 киви
1 авокадо
1 папая
3 филета аншоа
2 парчета пушена сьомга
100 гр. меко сирене (напр. Моцарела)
3 суп.л. зехтин
2 суп.л. оцет
1 щипка сол

Приготвяне:
Сиренето, сьомгата и аншоата се нарязват на кубчета. Всички плодове се почистват, измиват и се нарязват на резенчета или филийки. От всеки плод се оставят по 1-2 резенчета, които се пасират заедно със зехтина, оцета и солта до получаването на хомогенен дресинг. Накрая плодовете се аранжират в плато или порционни чинии, отгоре се подреждат сиренето, сьомгата и аншоата и всички продукти се поливат с дресинга.