вторник, 1 ноември 2011 г.

Бадемов флан


Продукти:

½ ч.чаша смлени бадеми
3 ч.чаши прясно мляко
6 яйца
2 ч.чаши захар
1 ч.л. настъргана кора от лимон
1 суп.л. вода
1 щипка сол

Приготвяне:
На дъното на малка тавичка се карамелизира захарта заедно с водата до златист цвят, след което се разпределя по цялата повърхност и се оставя настрана. В отделна дълбока купа се разбиват яйцата заедно с прясното мляко, смлените бадеми, настърганата кора от лимон и солта до хомогенност. Получената смес се излива върху карамелизираната захар в тавичката и тавичката се поставя в по-голям съд с около 1-2 см. вода. Пече се на водна баня при 180ºС за около 1 час, след което тавичката се изважда от водната баня. Готовият флан се сервира охладен.