понеделник, 14 ноември 2011 г.

Картофи, броколи и грах по китайски


Продукти за 2 порции:
2 картофа
100 гр. грах
200 гр. броколи
1 лютa чушкa
2 суп.л. къри на прах
5 суп.л. слънчогледово олио
Сол

Приготвяне:
Картофите се обелват, нарязват се на малки кубчета и се запържват за кратко в силно загрят дълбок тиган (уок), след което се отцеждат и се оставят настрана. В същата мазнина леко се запържва нарязаната на дребно люта чушка, след което се добавя граха, бланшираните розички броколи (в гореща вода за около 1-2 минути) и картофите и се запържва още 2-3 минути. След това се добавя кърито и 2 суп.л. вода, овкусява се със сол и се задушава до сгъстяване на соса. Готовото ястие се сервира топло.