сряда, 2 ноември 2011 г.

Фетучини по средиземноморски

Продукти за 4 порции:
375 гр. паста фетучини
2 суп.л. зехтин или слънчогледово олио
250 гр. чери доматчета
2 скилидки чесън
1/3 ч.чаша сухо бяло вино
1 суп.л. каперси
1 ч.л. настърана кора от лимон
1 ч.чаша маслини (без костилки)
150 гр. сирене Рикота
Риган

Приготвяне:
Пастата се сварява в подсолена вода, след което се отцежда и се покрива с капак, за да се запази топла. Междувременно в загрят тиган заедно с мазнина се задушават нарязаните на половинки чери доматчета докато омекнат, добавя се накълцания на ситно чесън бялото вино, нарязаните на ситно каперси и настъраната кора от лимон. Вари се за около 4-5 минути, след което се добавя към сварената паста, заедно с нарязаните на половинки маслини и ригана. Ястието се сервира топло, гарнирано с парченце сирене Рикота.