вторник, 8 ноември 2011 г.

Чеснова супа по кастилски

Продукти:
8-10 скилидки чесън
3 суп.л. зехтин
1 суп.л. червен пипер (сладък)
½ ч.л. червен пипер (лют)
4 яйца
6 ч.чаши пилешки или зеленчуков бульон
¼ ч.чаша шери
¼ ч.л. канела
1 щипка шафран
Сол
Настъргано сирене Пармезан (за гарниране)
Кротони (за гарниране)

Приготвяне:
Счуканият чесън се запържва в зехтина за 4-5 минути, добавят се лютия и сладкия червен пипер, канелата, шафрана, шерито и бульона, овкусява се при нужда със сол и се оставя да ври около 15-20 минути. Накрая в супата се добавят едно по едно яйцата така, че да станат забулени. Готовата супа се сервира гарнирана с кротони и настърган пармезан.