неделя, 13 ноември 2011 г.

Свински шницел със сметана


Продукти за 4 порции:
1 кг. картофи
4 свински шницела
200 мл. течна сметана
50 гр. кашкавал
Сол
Черен пипер
Краве масло (за намазняване на формата за печене)

Приготвяне:
Картофите се обелват и се нарязват на шайби, след което половината от тях се подреждат на дъното на намазнена форма за печене. Поръсват се със сол и черен пипер и върху тях се подреждат шницелите, които също се поръсват със сол и черен пипер. Следва слой от останалите картофи и отново сол и черен пипер. Покрива се с капак и се пече се при 200°C за около 40-50 минути, след което се добавя сметаната и се пече още 20 минути без капак като 5 минути преди края за поръсва с настърган кашкавал. Готовото ястие се сервира топло.