четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Гоби Матар (Карфиол с грах)

Продукти за 4 порции:

1 карфиол
1 ч.чаша замразен грах
2 домата
1 ч.л. канела на прах
2 пръчици канела
2 сушени люти чушлета
1 ч.л. кориандър
¼ ч.л. куркума
¼ ч.л. гарам масала
4 суп.л. зехтин

Приготвяне:
Зехтинът се поставя в дълбок съд с дебело дъно, нагрява се и се добавят последователно пръчиците канела, канелата на прах, кориандъра, лютите чушлета и останалите подправки. Добавя се нарязания на розички карфиол и се запържва за около 10 минути. Добавя се граха и нарязаните на дребно домати и се задушава за още 10-15 минути. Готовото ястие се сервира веднага.