събота, 12 ноември 2011 г.

Гъбена супа по унгарски


Продукти за 4 порции:
250 гр. гъби (печурки)
2 моркова
3 суп.л. слънчогледово олио
2 суп.л. брашно
200 мл. заквасена сметана

1
глава лук
магданоз
сол
черен пипер

Приготвяне:
Лукът се нарязва на дребно и се запържва до прозрачност в мазнината. Добавят се нарязаните на филийки гъби, нарязаните на дребно моркови и магданоз и се задушава за 4-5 минути, след което се добавя около 1 литър вода, овкусява се със сол и черен пипер и се вари около 20-30 минути. В отделна купичка се смесват брашното и сметаната, добавят се 2-3 лъжици от горещата супа и след това течността се добавя към супата на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Вари се още 2-3 минути. Готовата супа се сервира топла, поръсена с магданоз.