понеделник, 14 ноември 2011 г.

Печена тиква с тофу


Продукти за 4 порции:

400 гр. тиква (почистена)

400 гр. сирене тофу

2 суп.л. соев сос

2 суп.л. зехтин

2 суп.л. кафява захар

2 скилидки чесън

2 суп.л. настърган корен от джинджифил

2 суп.л. сусам

 

Приготвяне:

В тавичка за печене се подреждат нарязаните на кубчета тиква и върху него – кубчетата сирене тофу. В отделна купа се смесват соевият сос, зехтина, захарта, сусама, джинджифила и счукания чесън, след което се изливат върху тиквата и тофуто. Пече се при умерено загрята температура за около 10-15 минути (тиквата трябва да омекне, а сиренето - леко да покафенее). Преди сервиране ястието се оставя леко да се охлади за около 5-10 минути.