неделя, 13 ноември 2011 г.

Супа от карфиол


Продукти за 4 порции:
1 малка глава карфиол
1 малка глава лук
3 картофа
2 моркова
1 суп.л. подправка за супи
1 суп.л. брашно
30 гр. краве масло
Сол

Приготвяне:
Карфиолът се разделя на розички, добавят се нарязаните на дребно лук, картофи и моркови, овкусява се с подправката за супи, залива се с вода до покриването на зеленчуците и се вари до омекването им. При нужда се долива малко вода. В отделен съд се прави запръжка от  брашното и маслото и към нея се добавят 3-4 лъжици от горещата супа до получаването на хомогенна смес, след което получената течност се добавя към супата на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Накрая се овкусява със сол. Готовата супа се сервира топла.